Szörnyű belegondolni, hogy ez a jelen, nem a jövő! Keresés filmkritika

Minden szülő életében eljön az a pillanat, amikor rádöbben, hogy az ő kislánya vagy kisfia már nem ugyanaz a személy, mint aki kisebb korában volt. Lóránt Gergő írása

A történet szerint a 16 éves lány egyik napról a másikra eltűnik. A rendőrség nyomoz, de az apa nagyon türelmetlen, ezért a saját kezébe veszi az ügyet és megpróbál segíteni rajta.

Semmi offline bizonyítékunk nincsen: itt jön be az, amitől különleges a film, az internet. Az apa mindent átolvas és megpróbál rájönni, hogy mi történt, és minden „nyom” egy irányba mutat. A laptop felé. Átnézi a lánya laptopját és miután virtuálisan próbálja megoldani a rejtélyt, de nem a virtuális lányát szeretné visszakapni, rájön, hogy versenyt fut az idővel.

A film mindenképpen rendhagyó, ugyanis nem egy átlagosan megvágott másfél órás filmről beszélünk, hanem egy filmről, amit a számítógép „kijelzőjén” követhetünk végig. Emiatt is kiemelkedik a mai sablonos filmek közül. Rendkívül lebilincselő és izgalmas. Az ember nem hinné, mennyire tud egy ilyen film egyszerre fantasztikus és borzasztó is lenni. Fantasztikus, mert elragad magával és másfél óráig azt se tudod ki vagy, és borzasztó, mert szörnyű belegondolni, hogy ez a jelen és nem a jövő. Megdöbbentő, sokkoló és elborzasztó talán ez a három szó jellemzi a Black Mirror című sorozatot is, amivel lehet egy-két összefüggés. A Black Mirror a technológia árnyoldalát mutatja be, de minden rész után megnyugszol, mert azt hiszed, hogy ez még messze van. De itt nem. Itt nem mondod, hogy messze van, mert kijössz a moziból és rögtön ott van a kezedben a technológia, ami a filmben szerepelt és ezért borzasztóan sokkoló. Lassan öt napja, hogy láttam a filmet, de még mindig nem dolgoztam fel minden részletét.

Képtalálat a következőre: „searching 2018”

Szerintem az év legjobb és legizgalmasabb thrillerét láthatjuk a mozikban szeptember 20-tól. Aki szereti az izgalmat és nem zavarja, hogy az érzelmeivel másfél órán keresztül játszadoznak, annak nagyon tudom ajánlani a filmet.

Képtalálat a következőre: „searching 2018”

Összegezzünk:

 

A film maga 1 óra 42 perc és minden perce megéri. Nálam a film 10 pontból 10-et kap és nagyon ajánlott megnézni.

Mindenkinek jó szórakozást kívánok a filmhez.

Ha szeretnétek hamarabb értesülni az érkező cikkekről vagy csak érdekel, hogy mi folyik a háttérben, kövessetek be minket az Instagramon: @teenbossbyeva néven találtok!

Létezik barátság fiú és lány között? Milyen formában?

Lélek 2018.09.27

Boldogan éltek, amíg az emberek meg nem tudták

Lélek, Mondom a magamét, Párkapcsolat 2018.11.24

Teenboss a konyhában: ünnepi mézes-brandys szivarrudak, videóval

Konyha, Következő programom? 2018.11.07