Régen minden jobb volt. Biztos?

Ez erős túlzás. Mai, 21. századi fiatalnak lenni kihagyhatatlan lehetőség. Nem jobb és nem rosszabb, mint a múlt fiataljainak. Csak más. Nagyon más. De ez is lesz egyszer „régi szép idők”. Kovács Orsolya írása

Számunkra a világ nyitott. És gyors. És inspiráló. És tele van lehetőségekkel. És mi imádjuk. Lehet, nem olvasunk óriási poros lexikonokat, hanem az internet a fő információforrásunk. Lehet, hogy nem szempont, hogy a szoknyánk szigorúan a térdünk alá érjen, hanem büszkén mutatjuk a feszes és fiatal combunkat. Lehet, hogy nem az az életcélunk hogy családot alapítsunk, hanem hogy igazi 21.századi businessmanek és businesswomenek legyünk.

Lehet, hogy nem hódolunk be annak a vallásnak, amit a környezetünk gyakorol, hanem megismerkedünk másféle, színes kultúrákkal és vallásokkal. Lehet, hogy nem az ellenkező nemben keressük a szerelmet, hanem a magunkéban. Attól még, hogy valami új, nem feltétlenül rossz, és attól még hogy valami régi, nem feltétlenül jó. Persze, tele van a világ „bakikkal”, de mikor nem volt? Mindig van hová fejlődni, van min javítani, szóval van miért ÉLNI.

Most is másznak fára a gyerekek, meg gyöngyöt fűznek, meg őrült mesekreációkkal lepik meg a szüleiket. Most is járnak táborokba a kisdiákok, ahol emeletes ágyon alszanak, és éjszakába nyúlóan mindenfélét csinálnak az alváson kívül. Most is bringával szelik át a várost a fiúk minden nap suli után, és most is írnak naplót a lányok. Most is tanulunk, most is vannak barátaink, akikkel mindent megoszthatunk, most is imádjuk a zenét, most is vannak céljaink, most is van bennünk erő, most is szeretjük egymást és az összetartás a célunk, most is nyitottak és szépek vagyunk.

Mert mi is ugyanúgy FIATALOK vagyunk, csak egy más világ fiataljai.

Csodás a mi világunk. Aktívan éljük az életünk, minden nap többek akarunk lenni valamivel. Sok minden régen jobb volt. Jobb volt az akkori fiatalságnak, az akkori világnak. El kell hogy keserítsem az öreg fiatalokat, de az elmúlt. Vagyis inkább megváltozott. Jobb lett? Nem hiszem. Jobb volt? Nem hiszem. Ne éljen idilli, retro, felhőtlenül boldog kép a fejünkben a múltról. Vagyis éljen, persze hogy éljen, de férjen meg mellette egy idilli, 21. századi, felhőtlenül boldog kép a mai fiatalságról.

Így varázsolt el a színház

Következő programom?, Társadalom 2018.09.18

Elkerülhetetlen a világvége? Talán nem, ha mind teszünk a globális felmelegedés ellen

Társadalom 2018.08.23

Teenboss a konyhában: ünnepi mézes-brandys szivarrudak, videóval

Konyha, Következő programom? 2018.11.07