Boldogan éltek, amíg az emberek meg nem tudták

Adott egy királyfi és egy királylány, akik elsőre egymásba szeretnek, majd boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Ismerős, igaz? Mi történik azonban akkor, ha a főszereplők azonos neműek? Hirtelen bonyodalmakba ütköznek.

A konzervatívabbak számára elsőre furán hangozhat, de már az olyan közismert mesefilmkészítő cégek is, mint például a The Walt Disney Company, nyitnak az LGBTQ-közösség (a másságukat felvállalók gyűjtőneve- a szerk.) felé.

Részlet A szépség és a szörnyeteg című filmből

 

Korábban elképzelhetetlen lett volna, de már a Szépség és a Szörnyeteg filmes adaptációjában is megjelenítették a homeszexualitást, Le Fou-t ugyanis gyengéd szálak fűzik urához, Gastonhoz. Egy, a britek között készült felmérésből pedig kiderült, hogy a megkérdezettek 49%-a örülne, ha végre lenne egy leszbikus Disney hercegnő is. 

Itt az ideje, hogy Elzának barátnője legyen? 

Jégvarázs 2 előzetes

 

Bár az elfogadás egyre nagyobb teret nyer hazánkban is (misem bizonyítja jobban, hogy magyarul is kapható „A hercegek és a kincs” című gyerekkönyv, amely egy meleg szerelmi szálra épül), de a legtöbb szülő mégsem örül a #GiveElsaAGirlfriend mozgalomnak.

Én ezt az álláspontot is elfogadom!

Valahol megértem az ő szemléletüket is. Elhiszem, hogy sok óvodás és kisiskolás korú nem tudná hova tenni a nem megszokott befejezést, de ez remek lehetőséget ad egy másféle párbeszédre. Kisgyermek korunkban vagyunk a legelfogadóbbak és a legnyitottabbak. A mesék segítségével azt is könnyebben elmagyarázhatjuk, hogy Petinek – aki az ovis csoporttársunk – miért van két apukája. Persze, nem szabad megfeledkezni azokról a gyerekekről sem, akik nem tudnak teljesen azonosulni az eredeti felállással. Minden gyermek szereti beleképzelni magát egy-egy mesehős bőrébe és az által, hogy nem csak hetero főhősöket alkotunk, nekik is esélyt adunk, hogy felfedezzék önmagukat a szereplőkben.

Létezik barátság fiú és lány között? Milyen formában?

Lélek 2018.09.27

Teenboss a konyhában: ünnepi mézes-brandys szivarrudak, videóval

Konyha, Következő programom? 2018.11.07

Kedves TE! Mondd meg nekem őszintén, bolond vagyok?!

Lélek, Most mit csináljak?!, Párkapcsolat 2018.08.24