Létezik barátság fiú és lány között? Milyen formában?

„Ti jártok?” – ha valaki nem ismer minket biztos előbb vagy utóbb előjön ez a kérdés. Hogy miért? Mert egy fiú az egyik legjobb barátom. Kiss Boglár Gabriella írása.

Az egész egy biosz témazáróval kezdődött, megsúgtam pár helyes választ és ezután kezdtünk el beszélgetni, pedig már vagy egy hónapja ismertük egymást. Hamar világos lett számunkra, hogy a csapatmunka jól működik köztünk. Azóta eltelt 2 év és osztálytársakból majd haverokból legjobb barátok lettünk annyira, hogy előbb tudjuk a másikról, hogy valami baja van mint, ahogy ő rájönne, de az is sokszor előfordul, hogy ugyanarra gondolunk. Az éjszakai messengeres lelkizésekben pedig verhetetlenek vagyunk.

Sokan kérdezik, hogy lányos témákról hogyan beszélek fiúkkal? Sokkal nyitottabban, mint lányokkal. Mindenre őszinte választ kapok, még az olyanokra is, mint például a mell méretemmel kapcsolatos aggodalmaim, ráadásul férfi szemmel. Tudom, hogy mik azok a dolgok amikkel a lányok annyit foglalkoznak, de a fiúkat pont nem érdekli és , hogy a legtöbb “trend” mennyire taszítja őket. Csak egy példa: a mom jeans. Tudom, mi lányok imádjuk mert kényelmes meg minden, de valamiért a legtöbb fiú ki nem állhatja, hogy egy zsákot húzunk a formás lábainkra.

Nem titok, hogy a fiúk teljesen másképp gondolkodnak – persze eléggé emberfüggő –, de amikor már túl nagy rajtam a nyomás, és azt se tudom hol áll a fejem, ő marad leghiggadtabb és állít le, hogy „nyugi, mély levegő, bármire képes vagy ezt is megoldod.” Mi is szoktunk veszekedni, de szerencsém van vele mert elég jól kezeli a hisztijeimet.

A fiú-lány barátság már nem olyan ritka és elképzelhetetlen mint régebben, de még mindig sokan nem hisznek benne.  Minden ember más, ezért nem is lehet általánosságban beszélni az ilyen barátságokról. Az én példám csak egy a sok közül. Megkérdeztem néhány barátnőmet: ők miért szeretik annyira ellenkező nemű barátaikat?

” A fiúk vagányak, ezért is szeretek vele lenni. Jó látni a dolgokat egy fiú szemszögéből. Megtanultam nem hisztizni fölöslegesen. Mindig őszinték voltunk a másikkal.  Kerek perec megmondtam mi a szitu és elfogadta. Persze veszekedtünk, ilyen minden barátságban van, de reálisan gondolkodott, nem érzelmi alapon, amit imádtam. Sokszor adtunk tanácsot egymásnak a másik nemmel kapcsolatban. Érzékenyebb lett lányok terén és rájött, hogy néha meg kell kérdezni, mi a baj, mert mi nem mondjuk el mindig. Szerintem kijelenthetem, hogy rengeteget tanultunk egymástól.”

” Én olyan típus vagyok, hogy aki túl jó fiúbestie-m lesz, abba tuti, hogy beleszeretek, de azért van egy pár. Olyan jó érzés egy rossz napon egy fiútól azt hallani, hogy szép vagy és tudod, hogy mindenféle hátsó szándék nélkül mondja. Ellenben azt is megmondják teljesen őszintén ha valami nem tetszik nekik.”

“Nekem jelenleg több közeli fiú barátom is van, ha nem is a legeslegjobb barátaim, de jó viszonyt ápolok velük. Azért örülök ennek nagyon, mert teljesen más témákról tudok velük beszélgetni, mint a barátnőimmel. Ezáltal jobban meg tudom ismerni a fiúk világát, és esetleg ők is a lányokét. Sablonos, de kihagyhatatlan előny, hogy más nézőpontból látják a dolgokat, dolgainkat. Fontos, hogy bizonyos esetekben a fiúk gondolkodását is megismerjük, mert sajnos mi nők, illetve lányok, gyakran akaratlanul is túlbonyolítunk dolgokat, míg a férfiak egyenesebb és olykor egyszerűbb gondolatmenete hasznosabb lehet. Nincsen meg benne a számos lánybarátságban előforduló esetleges szurkálódás és hasonlók, ami gyakran mindannyiunk számára felüdülés lehet. Összességében szerintem mindenkinek jól jöhet pár fiú barátság, legalábbis én hálás vagyok, hogy nekem részem lehet néhányban.”

Tehát a tanulság, hogy bátran nyissunk az ellenkező nem felé. Pozitív hatással vannak a jövőbeli párkapcsolatainkra az ilyen barátságok, hiszen a jó párkapcsolatok kulcsa, hogy megértsük a másikat, ehhez pedig nem árt tanulni. A barátságokra igaz, hogy formálják az ember személyiségét. Talán sokatokat nem tudtam meggyőzni arról, hogy férfi és nő között lehetséges a “csak barátok” státusz. Nem véletlen, hisz sok esetben alakul ki valami több, de a barátságokra épülő szerelmek a legerősebbek.

 

Teenboss #work: Stern Hanna interjú

BEAUTY, Egyéb, Mondom a magamét 2019.01.22

Könyves bakancslista

Következő programom?, Lélek, Társadalom 2018.09.03

Majd jövő hétvégén együtt leszünk

Most mit csináljak?! 2019.01.17