Két ember egy igát – avagy soha többé nem engedek ennyit, másért

Soha nem értettem azokat az embereket, akik le akarták korlátozni a párjukat. Az utóbbi időben nagyon gyakran használtam ezt a kifejezést, mert felismertem a problémát a kapcsolatunkban és megfojt ez a gondolat. Nagy Anna írása

Én ez vagyok. Vannak hülyeségeim, szokásaim, furcsaságaim, amiket talán nehéz volt megszokni, de soha többé nem engedem meg másnak, hogy átvegye az irányítást felettem.

Nem az a lényeg, hogy együtt akarunk-e lenni, mert ezt elég könnyen el lehet dönteni. Hanem az, hogy milyen kompromisszumokkal együtt vállaljuk a másikat, a kapcsolatunkat. Nem mindegy, hogy mit csinálunk péntek esténként, hogy mutat be a szüleinek, hogy megyünk el a barátaival inni. Először magunkban kell letisztázni, hogy mik a korlátaink és mik azok, amiket le akarunk valahogy bontani. Aztán át kell beszélnünk.

Csak amikor úgy mész oda az újrakezdős randira, hogy egy komplett listát lobogtatsz a szemei előtt, akkor mindenképp megijed. Pedig neki is van egy ilyen listája. Mindenkinek kéne, hogy legyen ilyen listája. Tudnunk kell, hogy mit akarunk kezdeni magunkkal, az életünkkel. Nem hagyhatjuk, hogy más befolyásoljon minket, mert akkor elveszítjük a kontrollt és azt csinálnak velünk, amihez csak kedvük van.

Egy kapcsolatnak a lényege az, hogy támogassuk a másikat, hogy ha kell, akkor egymás szülei legyünk. Hogy egyik pillanatban testvérek legyünk, aztán legjobb barátok, később már egymás szeretői. Hogy elfogadjuk a másik életét, döntéseit, múltját, jelenjét és jövőjét is.

Talán nem mindenkinek való az igazi kapcsolat. Van, akinek nem erre van szüksége. Van, akinek lelki társakra, akinek egy kedves idegenre, akinek egy legjobb barátra vagy valakinek alkalmi kapcsolatokra. Megtalálni a megfelelőt, nehéz. Több, mint nehéz. Néha érezhetjük azt, hogy reménytelen. Azonban a következő pillanatban be fog toppanni az, aki mellett repülhetsz. Aki mellett nem számít, hogy milyen csúnyának gondolod magad reggelente, aki azt fogja mondani, hogy ne sminkeld magad, mert szép vagy. Akinek nem kell arra kérnie, hogy mondd el neki az igazat, mert csakis őszinte leszel vele.

Soha többé nem akarom más álmát élni.

Soha többé nem akarok annyira kiszolgáltatott lenni.

Soha többé nem akarom, hogy más tervezzen helyettem.

Soha többé nem engedek ennyit.

Soha többé nem akarlak látni.

Soha, de soha többé nem akarok olyan lenni, mint ami akkor voltam, amikor még nem tudtam, hogy olyan vagyok.

Létezik barátság fiú és lány között? Milyen formában?

Lélek 2018.09.27

Teenboss a konyhában: ünnepi mézes-brandys szivarrudak, videóval

Konyha, Következő programom? 2018.11.07

Boldogan éltek, amíg az emberek meg nem tudták

Lélek, Mondom a magamét, Párkapcsolat 2018.11.24