8 old-school tinifilm, ha néznél valami igazán romantikusat

Kedvenc "old-school" filmjeinket vetem most terítékre, hogy legyen miből inspirálódni az őszi estéken. Sokan tagadják, sokak szerint ciki, de imádom ezeket a filmeket és most szeretném megmutatni a legmenőbb, legnyálasabb, legklisésebb tinifilmeket. Nektek melyik a kedvencetek? Nagy Anna listája

Clueless / Spinédzserek (1995)

Tizenöt éves naív és rendkívül gazdag csajok mindennapi problémáit felölelő történet, melyben a divat, a népszerűség és a szerelem áll a középpontban. Természetesen happy enddel és helyes srácokkal.

Mean Girls / Bajos csajok (2004)

A Lindsay Lohen-filmek közül az egyik kedvencem. Annyira tipikusan kamaszos-bonyodalmas-szerelmes az egész, hogy szerintem élvezet nézni. Népszerűségi körök és pasik körül forog csak úgy, mint sok más filmnél itt a listában.

10 things I hate about you / 10 dolog, amit utálok benned (1999)

Igazi kilencvenes évekbeli világba kalauzoló romantikus történet, ami egy testvérpár életén keresztül mutatja be a fiatalok problémáit. Van, akit felbérelnek, aki mogorva, aki szerelmes, a szerepek teljesen felcserélődnek és azt hiszem, hogy ebben a filmben hangzik el a világ legszebb szerelmi vallomása.

Grease (1978)

Szinte az első kedvenc musicalem, aminek a dalait még ma is szívesen meghallgatom, ha arról van szó. Nyári szerelem, búcsúzás, majd az új kezdet története ez Danny-vel és Sandy-vel, ami elképesztően ikonikus film lett. Izgalmas, bonyodalmakkal teli másfél óra a képernyő előtt.

Hairspray / Hajlakk (2007)

Rock’n roll, tupírozott haj, mi ez, ha nem az ötvenes évek? Na, meg persze Zac Efron. A molett főszereplő lány útja a televíziós táncműsorba, elmaradhatatlan rivalizálásokkal. Külön imádom John Travoltát és a paródia-jelleget, ami teljesen feldobja a sztorit.

Dirty Dancing / Piszkos tánc (1987)

Film Babyről és az első nyári szerelméről, tulajdonképpen velünk is megtörténhetett volna, annyira igazi az egész. Kivéve persze, hogy én például soha nem tudnék úgy táncolni, mint a színészek. De azért egyszer menő lenne… 🙂

Angus, Thongs and Perfect Snogging / A macskám, a családom és a fiúk (2008)

Bár még csak tíz év telt el a premierje óta, mégis mikor nézem, annyira retro hangulatom van. Aranyos kis történet felnőtté válásról, szerelemről, családról, drámáról.

Cry-Baby (1990)

Végül pedig kötelességemnek éreztem Johnny Deppet is idepakolni, hiszen milyen lista lenne ez a Cry-Baby nélkül!? Fekete bőrdzsekis csapat a jól fésültekkel szemben. Johnny nyilván a motorosok között tűnik fel, a srác sírásáért pedig minden csaj oda-vissza van. Még mi is!

Létezik barátság fiú és lány között? Milyen formában?

Lélek 2018.09.27

Teenboss a konyhában: ünnepi mézes-brandys szivarrudak, videóval

Konyha, Következő programom? 2018.11.07

Boldogan éltek, amíg az emberek meg nem tudták

Lélek, Mondom a magamét, Párkapcsolat 2018.11.24